http://librarius.hu/2016/05/03/gerendas-peter-oriasi-szerencsem-volt-az-edesapammal/
http://www.pecsiriport.hu/kultura/zene/5769-apak-konyve-filharmonikusokkal.html

[block title="Hangolódás - A legendás Gerendás - 2015.02.09."]„„Istenem, milyen szép is az, amikor egy apa és egy fiú együtt hangol!” – mondta viccesen Gerendás Péter, amikor a Holdvilág Kamaraszínház 20. jubileumi évadjának ünnepségsorozatán adott családi koncertjükön Danival, a fiával a gitárjaikat hangolták két szám között.” A cikk az www.artnews.hu weboldalon jelent meg.Ha szeretnéd elolvasni a folytatást, kattints „ide»”![/block][block title="Gitárjába kapaszkodik Gerendás Péter - 2013. 09. 12. "]

“Igazi meglepetéssel zárta koncertjét Gerendás Péter a Magyar Dal Napján a Nemzeti Múzeum kertjében: Gitáromba kapaszkodva címmel megjelent könyvét dedikálta, amely CD mellékletén 11 új dalát is tartalmazza.”

A cikk a www.terasz.hu weboldalon jelent meg. Ha szeretnéd elolvasni a folytatást, kattints ide>>![/block]

[block title="Az olvasás éjszakája: szépíróverseny édes emlékezéssel - 2013. 09. 08. "]

“(…)Egy órával később kerül sor Gerendás Péter Gitáromba kapaszkodva című könyvének és a könyvhöz kapcsolódó új cd-nek élő, zenei bemutatójára. Azt mondják: „Ha az élet kifordul négy sarkából, gazdagabban áll össze.” Bizonyára így is van. Csak idő kell hozzá, be kell járni az utat. Ösvényt vágni, gödörbe esni, a legmélyebben érezni a talajt a lábad alatt. Ha onnan képes vagy az elrugaszkodásra, mindez megtörténhet. Különösen, ha van, aki kézen fog…”

A cikk a www.infovilag.hu weboldalon jelent meg. Ha szeretnéd elolvasni a folytatást, kattints ide>>![/block]

[block title="Gerendás Péter dalban válaszol - 2013. 06. 20."]

“Sokat elárul közéletünkről, hogy a Liszt-díjas Gerendás Péter zeneszerző és előadóművész nem szerzeményei és koncertjei kapcsán került mostanában reflektorfénybe, hanem egy nyilatkozatának köszönhetően, miszerint megfordult a fejében, hogy külföldön keresse a boldogulást. Tatai koncertje után erről is megkérdeztük.”

A cikk a www.kemma.hu weboldalon jelent meg. Ha szeretnéd elolvasni a folytatást, kattints ide>>! [/block]

[block title="Gerendás Péter Karácsonyi Koncertje - 2013. 04. 08."]

“Lassan verődött össze a majd kétezer néző a Syma Rendezvényközpontban. Tulajdonképpen a törzsközönség, vagyis a barátok és ismerősök is megtöltötték volna a házat, de eljöttek olyanok is, akik tudták, itt valami különlegeset fognak hallani! Bejött a zenekar es Gerendás Péter, aki miatt idelátogattunk, az Átölel a múlt című nyitószám után bemutatta zenekarát.”

A cikk a www.zeneszmagazin.hu weboldalon jelent meg. Ha szeretnéd elolvasni a folytatást, kattints ide>>!  [/block]